World Snow Day coming soon.

 

Over exact 9 dagen is het World Snow Day. Niet dat er dan gelijk een pak sneeuw verwacht word, helaas. Maar op 15 januari vind er een van ’s werelds grootse campagnes plaats , namelijk die van ” Bring Children to the snow”. Op dit moment zijn er 478 events geregistreerd dit in het teken staan van deze bijzondere dag, World snow day. Events waarbij verschillende organisaties betrokken zijn.

Events over de hele wereld verspreid , met als doel kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 te enthousiasmeren voor sporten die plaats vinden in de sneeuw. Hip Hip Hooraaahhhhh.

Hoofdorganisator en oprichter van dit grootse event welke in 2007 opgezet werd, laten we dat jaar even in de geschiedenis boeken zetten jongens, is de FIS. FÉDÉRATION INTERNATIONALE DE SKI. Tis maar dat je het weet hè. Aan motivatie geen gebrek lijkt het wel, want als je wereld wijd maar liefst 478 events uit de grond weet te stampen tijdens World Snow Day is de liefde en met name het enthousiasme om kinderen kennis te laten maken met sporten als skiën en snowboarden groot, groter, groots!!!

“Elk nieuw seizoen zien we kinderen die voor het eerst kennis leren maken met deze sporten, maar wij willen meer” legt de president van de FIS uit. ” Wij willen die kinderen zien groeien in deze sporten, dat het een onderdeel van hun leven wordt.” En dat alles op een leuke manier.

Oh en wat wou ik toch graag dat ik die mogelijkheid had gehad. Dat ik minstens drie keer in de week op de piste kon staan met een snowboard onder mijn voetjes. Op een indoor piste weliswaar want omdat Nederland ( op sommige provincies na) zo plat als pannenkoek- met stroop – is,  hoef je wat natuurlijke afdalingen hier niks te verwachten.

Ik kom uit Groningen en de enige afdaling die je hier kunt nemen is die van de mestbult op de boerderij bij vrienden. Geen indoor piste in onze provincie dus. Wat zeg ik geen indoor piste alle Noordelijke provincies. De dichts bijzijnde piste ligt op minimaal twee uur rijden hier vandaan. En voor een gezin met vier kinderen was het destijds geen optie om drie keer in de week met een paar snowboard fanaatjes ( want mijn broertjes vinden het ook leuk) op de achterbank naar het midden van het land te knallen om een paar afdalingen te pakken , en daarbij een paar verse spoortjes te trekken.

Als de mogelijkheid van een indoorpiste voor ons binnen handbereik had gelegen, was ik werkelijk niet van de piste te slaan. Ook niet door een lawine, opgewekt weliswaar.

Jong beginnen is the key to succes, en gegarandeerd een hoop plezier. Want net als bij het skateboarden is het snowboarden a way off life. Het helpt je zelfvertrouwen op te krikken, en de vrienden die je maakt zijn veelal vrienden voor het leven.

Tevens leren kinderen door jong te beginnen met snowboarden de juiste houding aan te nemen op een snowboard. Helpt het ze hun motoriek te verbeteren, en leren ze dat vallen en opstaan niet alleen bij het snowboarden, maar ook bij het leven hoort.

En een beetje sneeuw happen is toch nooit verkeerd? Wil je voorkomen dat ze op jonge leeftijd nou iets teveel sneeuw happen, raad ik het gebruik van een speentje aan.  Handig en ook handig wanneer ze net iets te hard onderuit gaan. Het word natuurlijk niet zomaar een pacifier ( Amerikaans voor speen) genoemd.

Afbeelding verkregen via pinterest -the baby names means-

Zullen we afspreken we op dat 15 januari helemaal uit ons dak gaan tijdens World Snow Day. Vergeet uit enthousiasme nou niet je kinderen mee te nemen naar zo’n event.

Check anders de site van World snow day even. En pak samen met je kids een afdaling , waar dan ook.

Enjoy!!!!

Ik ben Louise (1980) afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum, en dol op alles wat rolt of glijdt. BMX, Skateboarden, Snowboarden, you name it and I am in.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Wil jij adverteren op mijn blog?

Contactgegevens

Keep them Hooked
Dr. Oortwijn Botjeslaan 153
9681 GJ Midwolda

: keepthemhooked@gmail.com
: 0621581530

KvK nummer: 66967961
BTW nummer: NL819634992.B01

Copyrights 2020 Keep them Hooked
Scroll naar boven