SNOWBOARDEN FOR KIDS

 

Ik ben dol op extreme sporten Skateboarden, snowboarden, bmx-en you name it i am in.  Mijn ontbijt bestaat uit een kop koffie een gezonde shake en een dosis aan Skateboard, snowboard en bmx filmpjes. Mijn poging om het RTL ontbijtnieuws te volgen draait vaak op niks uit, hoe vaak ik het ook probeer…het mislukt altijd.

Mijn skateboard staat in de woonkamer, mijn bmx in mijn slaapkamer en mijn snowboardschoenen heb ik vorig jaar weg moeten gooien, omdat ze gewoon té versleten waren.

Als kind al deed ik niets liever dan rondjes rijden op mijn fietsje, kreeg ik van mijn mama en later van mijn oma een skateboard, en knipte ik samen met mijn broertjes van karton een paar ski’s uit om vervolgens boven aan de trap te gaan staan om…… nou ja je weet wel.

De liefde voor de kartonnen ski’s werd al snel ingewisseld voor de liefde voor snowboards. En alles wat rolt of glijdt heeft mijn voorkeur.

Kortom mijn kids zullen later niet aan moeten komen met het idee om op voetbal te gaan, want dat gaat natuurlijk gewoon niet gebeuren. Dat begrijp je zelf ook wel.

riglet-logo

Het lijkt mijn zo ontzettend gaaf om later gewoon lekker met mijn gebroed een paar verse spoortjes te trekken in de sneeuw.  Snowboarden maar ook skateboarden geeft kinderen vaak een boost aan zelfvertrouwen. Juist omdat het met zoveel vallen en opstaan gepaard gaat.

Je blijft immers oefenen op een trick net zo lang tot je hem onder de knie hebt. En geloof mij zodra je de perfecte trick eruit popt blaak je van zelfvertrouwen, voeg daar gerust een flinke schep van dat enthousiasme aan toe en je hebt een breed uit lachend smoeltje aan je keukentafel zitten.

Snowboarden voor kinderen kan eigenlijk al vanaf een zeer jonge leeftijd. Een jaar of twee is zeker niet ongebruikelijk, en je moet toegeven dat ziet er toch ook way to sweet uit!!!

Het snowboardmerk Burton heeft speciaal voor kids een Riglet ontwikkeld. En ik hoor je “denken een wat???? Voor je google er op na slaat, of je je tot in de late uurtjes afvraagt wat dan in godsnaam een Riglet is…hier alvast de uitleg.

Een Riglet is niets meer dan een  uitschuifbaar koord met een handvat welke aan het snowboard gemonteerd is.

burton-riglet-skatepro

Met dit Burton Riglet snowboard trek je je kind dus simpelweg door de sneeuw. Super leuk, want je kunt dit board ook gewoon door het zand trekken, over het gras maar ook thuis over je tapijt. Zo leert je kleine shredder gelijk de juiste basis houding aan te nemen op een board. Ideaal als je het mij vraagt.

Burton heeft speciaal voor de Riglet ook een Riglet park ontworpen. Een soort  pop-up park die op allerlei evenementen gedropt kan worden.

Het parkje is voorzien van speciale matten waarop de kids op hun snowboard makkelijk voortgetrokken kunnen worden. Maar hé een beetje een boarder wil meer. Daarom heeft Burton het Riglet Park voorzien van kleine obstakels. Zo leren je kids gelijk hoe het is om een kleine afdeling te nemen, spelenderwijs word de juiste techniek aangeleerd. En aan het eind van de dag is er natuurlijk een medaille.

Waarom…. Burton. Waarom was dit er niet in de jaren ’80, dan had ik natuurlijk simpelweg school geskipt om met mijn mini beentjes op jullie Riglet snowboard te staan. Dan had ik elk obstakel te grazen genomen, en hing ik krom van de medailles. Dan stond ik inmiddels naast Cheryl Maas op de Olympische spelen en trotseerde ik die ijzige kou alsof het niet was.

Big Hooraaahhh for Burton, want dit is echt wel een heel leuk iets. Hijs je kids in de kleren en zoek even zo’n leuk parkje op please. Check hier waar dat kan.

sneeuwsportvlaanderen

Afbeelding verkregen via sneeuwsportvlaanderen.be 

Ik ben Louise (1980) afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum, en dol op alles wat rolt of glijdt. BMX, Skateboarden, Snowboarden, you name it and I am in.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Wil jij adverteren op mijn blog?

Contactgegevens

Keep them Hooked
Dr. Oortwijn Botjeslaan 153
9681 GJ Midwolda

: keepthemhooked@gmail.com
: 0621581530

KvK nummer: 66967961
BTW nummer: NL819634992.B01

Copyrights 2020 Keep them Hooked
Scroll naar boven