Skateboarden gaat Olympisch

Skateboard federatie Nederland heeft zich maandag 20 j.l aan mogen sluiten bij  het NOC*NSF, en dat mag best gevierd worden. Skateboarden gaat Olympisch, en in 2020 mogen alle skateboarders en alle niet skateboarders genieten van wat ons Nationaal team daar in Tokio gaat doen.

Dat de aanhouder wint blijkt wel weer, want Skateboard federatie Nederland is al sinds 2004 in gesprek met het NOC*NSF. In 2016 werd bekent dat skateboarden op het programma van de spelen staat, sinds dien zijn de contacten tussen beide partijen nog meer intensief geworden, en heeft de federatie een professionaliseringsslag moeten maken. Hard work pays of, en ik kan me niet eens een beetje een voorstelling maken van hoe het applaus geklonken moet hebben toen het beslissende woord eruit was. Het zal waarschijnlijk van Olympische afmetingen geweest zijn, iets met oorverdovend.

Dus vanaf nu gaat het skateboarden Olympisch, en word onze selectie klaargestoomd om straks in Tokio gewoon keihard te knallen. Dat klaarstomen gebeurd onder begeleiding van bondscoach Sjoerd Vlemmings, die nu al enorm uitkijkt naar de eerste echte serieuze training.

In het voorjaar van 2018 opent in hartje Den Haag een nationaal trainingscentrum, dat er daar flink op los ge-shred word mag duidelijk zijn. Dat dat gepaard gaat met een heleboel vallen & opstaan, en de daarbij meest voorkomende blessures dat nemen we gewoon voor lief.

Want zo zijn skateboarders die nemen hun van top tot teen geschaafde ledematen, hun tailbone cracker, hun faceplant en de shinner gewoon voor lief, die hebben maar 1 ding in hun skateboardende koppie het landen van de meest vette trick ever.

Een big shout out voor ons Olympisch team is dus meer dan welkom en op zijn plaats. Daarom presenteer ik hier…… Tadaaaa

Senioren street

Douwe Macaré, Rob Maatman, Woody Hoogendijk, Sewa Kroetkov, Shajen Willems, Tim Zom , Robbin de Wit, & Nassim Guammaz

Junioren street

Jip Koorevaar, Magic van Heeswijk, Bart Buikman, Rysan Marien, Pascal Moelaert, Lars de Weerd & Luca Hendriks

Senioren Park

Nick Bax & Sjoerd Vissers

Junioren Park

Bart Buikman & Jip Koorevaar

En omdat skateboarden natuurlijk niet alleen voor jongens is, en deze meiden zich meer dan alleen op de kaart gezet hebben. Zijn zij er gewoon lekker bij.

Senioren street

Candy Jacobs & Iris Besseling

Junioren Street

Keet Oldenbeuving & Roos Zwetsloot.

Jeetje ik ben echt helemaal over de moon met dit clubje, juist ook omdat ik ze al eens heb zien skateboarden, en ik met sommige skateboarders waaronder Candy, Keet en Iris regelmatig contact heb.

Daarom en om zoveel redenen meer een hele vette shout out naar Skateboard federatie Nederland en dit meer dan geweldige team. Ik denk dat skateboardend Nederland al meer dan trots is, met of zonder perfecte landing. Jullie gaan voor goud en zeker weten voor een onvergetelijk ervaring.

Ik ben Louise (1980) afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum, en dol op alles wat rolt of glijdt. BMX, Skateboarden, Snowboarden, you name it and I am in.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Wil jij adverteren op mijn blog?

Contactgegevens

Keep them Hooked
Dr. Oortwijn Botjeslaan 153
9681 GJ Midwolda

: keepthemhooked@gmail.com
: 0621581530

KvK nummer: 66967961
BTW nummer: NL819634992.B01

Copyrights 2020 Keep them Hooked
Scroll naar boven