De finales van het NK skateboarden Junioren waren aan.

En hoe? De titel zegt het al…De finales van het NK skateboarden Junioren waren aan. Dus kan ik niet achterblijven om, ook al was ik er helaas niet bij, hier even een super shout out te geven naar alle deelnemers die zich helemaal kapot geskate hebben voor die felbegeerde titel van Nederlands Kampioen skateboarden Junioren 2017.

Bij de rookies tot 10 jaar was het de one and only Diego Broest die er gewoon met titel vandoor ging. Wat kan die kleine man skaten zeg. Ik heb hem al vaker zien skateboarden, en als je mond niet al open stond, dan valt ie wel open zodra je deze man bezig ziet.

Daarom CONGRATS DIEGO!!! Deze is voor jouw man.

Dat skateboarden gelukkig niet alleen voor jongens is, Thank god anders had ik echt een probleem, bewijst onze eigen Keet Oldenbeuving. Keet ook wel bekent als skatekeet maakte destijds met haar docu SKATEKEET al duidelijk dat skateboarden echt niet alleen een jongenssport is,  dat er meisjes zijn die heel goed skateboarden. In haar docu roept Keet meer meisjes op ook te gaan skateboarden.

Keet skate wedstrijden door heel Europa, vanzelfsprekend dus dat ook het NK Skateboarden Junioren op haar lijstje stond. Keet plaatse zich al voor de finales, en zorgde er afgelopen zaterdag voor dat de titel Nederlands kampioen skateboarden junioren voor meisjes tot 16 jaar voor de tweede keer op haar naam werd gezet. En net als Diego heb ik Keet al eens ontmoet, zijn haar opa en oma bevriend met mijn eigenste vader en zijn vriendin, en dus krijg ik regelmatig foto’s toegestuurd van een lachende Keet vanuit Vigo  waar ze de derde plek wist te bemachtigen tijdens het WK skateboarden in O Marisquiño, afgelopen zaterdag kreeg ik een dergelijke foto toegestuurd alleen dit keer vanuit skatepark NOORD in Amsterdam, waar Keet met diezelfde big smile niet op de derde maar de eerste plaats stond te pronken.

Keet wat zijn we belachelijk trots op je, dat o.a. jij het skateboarden voor meisjes zo op de kaart weet te zetten.

Super leuk natuurlijk dat deze twee die felbegeerde titels in wacht wisten te skaten, -het woord slepen is hier niet op zijn plaats,- maar dat Jip Koorevaar daar nog even een schepje bovenop doet is echt te leuk. Jip ontmoette ik vorig jaar op het NK skateboarden street welke toen gehouden werd in de Hall of Fame in Tilburg. Ik vroeg Jip of ik met hem op mocht lopen naar de locatie waar dat weekend keihard ge-skate werd, simpelweg omdat ik niet precies wist welke route ik moest volgen.

Jip vertelde toen dat hij zich als tweede had weten te kwalificeren voor het NK, en destijds schoot ik deze vette plaat van hem en Woody Hoogendijk.

Nu wist hij gisteren de perfecte run te skaten, waardoor Jip met dikke prijzen richting huis wist te gaan. Het NK Skateboarden Junioren 2017 zit er voor dit jaar weer op, en wat een dikke kwalificatie rondes hebben we gezien.

Kwalificaties die afgelopen weekend werden beloond met sicke finales. Ik ben alvast helemaal hyped voor volgend jaar.

Wat was dit aan zeg…niet normaal!!!!

Ik ben Louise (1980) afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum, en dol op alles wat rolt of glijdt. BMX, Skateboarden, Snowboarden, you name it and I am in.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Wil jij adverteren op mijn blog?

Contactgegevens

Keep them Hooked
Dr. Oortwijn Botjeslaan 153
9681 GJ Midwolda

: keepthemhooked@gmail.com
: 0621581530

KvK nummer: 66967961
BTW nummer: NL819634992.B01

Copyrights 2020 Keep them Hooked
Scroll naar boven